Regulament

Clubul de Ciclism si Ecologie Iasibike, în parteneriat cu Clubul de Turism și Ecologie Turistor, organizează pe data de 25 august 2013 concursul PE ROȚI VERZI, o competiție de Cross Country clasic, cu ture, destinată amatorilor, care se va desfășura în pădurea Bârnova, aflată în vecinătatea comunei cu același nume, competiție ajunsă la cea de-a XIV-a ediție.

Conditii de participare

Pentru a putea participa la competiție, concurenții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie apți să parcurgă traseul stabilit de organizatori
 • să aibă suficientă experiență pentru a se deplasa în siguranță pe un traseu prin pădure, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă
 • să dea dovada de fair play atunci cand este cazul
 • să se protejeze și să acționeze în consecință pentru a ajunge la finish fără probleme
 • să dețină o bicicletă adecvată și în stare tehnica bună
 • să poarte cască de protecție. Concurenții fără cască de protecție vor fi descalificați
 • NB: concurenții cu vârsta sub 18 ani vor fi înscriși numai cu prezentarea în ziua concursului a acordului scris al părinților de a participa la această competiție. Descărcați și printați formularul de acceptare a răspunderii de aici: Accepttutore_prv.docx

Înscriere și taxe

Taxa de înscriere este unică, în valoare de 30 lei.
Înscrierile se fac doar online, începând cu data de 24 iulie, folosind formularul de înscriere și vor fi validate în urma achitării taxei de participare.

Achitarea taxei se poate face:

 1. la magazinul Bikes 2 Go (vis-a-vis de Kaufland Pacurari)), program: luni-vineri 9.00-20.00, sambata 9.00-16.00
 2. la magazinul TeoBikes (Strada Palat, nr. 48), program: luni-vineri 9.00-19.00, sambata 10.00-16.00)
 3. prin virament bancar in contul RO65 BTRL 0240 1205 C493 62XX deschis la Banca Transilvania Sucursala Iasi pe numele CCE IASIBIKE Iasi. La descriere trebuie mentionat numele concurentului, ex. „taxă inscriere PRV Popescu Victor”. O copie după ordinul de plată sau un mesaj cu detalii despre plata efectuată, se va trimite prin e-mail pe adresa iasibike@yahoo.com. Comisionul transferului bancar va fi plătit de catre concurent, deci pentru plata prin bancă se va adăuga suma de 2,5 lei /concurent  sau 4 lei  pentru plati mai mari de 30 lei (daca se achita taxa pentru mai multi concurenti).

Înscrierile online și achitarea taxei se încheie marți, 20 august.

Numere de concurs, pachet de start

Acestea se vor da în ziua competiției, între orele 9:00 si 10:30.

 • Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei, în loc vizibil, pe toată durata concursului.
 • Este interzisă modificarea sub orice formă a numerelor de concurs.
 • Pachetul de start va conține chipul de cronometrare, numărul de concurs și colierele de prindere, un gel Squeezy, un bidon Squeezy, bonul pentru o porție de paste, pliante.
 • Concurenții din Iași vor primi cîte un voucher cu echipament inclus pentru Sala de Cățărat

Briefing / Start

Cu 10 minute înainte de start se vor transmite ultimele informații referitoare la desfășurarea concursului, eventuale modificări apărute.
Startul se va da la ora 11.00, astfel:

 • ora 11.00 Elite
 • ora 11.05 Race
 • ora 11:10 Superfete Elite și Race

Participanții care întârzie la start și cei care pleacă odată cu alte categorii vor fi descalificați.

 

Traseu / Categorii

Concursul se desfășoară pe un singur traseu, urmând ca numărul de ture să diferențieze categoria de participare. O tură are 5,5 km, iar diferența de nivel pe urcare este de 180 m/tură.

Categoriile de participare:

 • Categoria Elite (6 ture, 33km) cu subcategoriile de vârstă:
  • 18 – 29 ani
  • 30 – 39 ani
  • 40+
 • Categoria Race (4 ture, 22km) cu subcategoriile de vârstă:
  • sub 18 ani
  • 18 – 29 ani
  • 30 – 39 ani
  • 40+
 • Categoria Superfete – Elite (4 ture, 22km, open)
 • Categoria Superfete – Race (2 ture, 11km, open)

Puncte de control

Pe traseu vor fi 4 puncte de control și un punct de alimentare pe dealul Bătrîneasa. Participanții care nu trec prin toate punctele de control vor fi descalificați. La fiecare punct de control arbitrii vor nota numărul de concurs.

Retragerea din cursă

Orice participant care nu vrea sau nu mai poate continua cursa are obligația de a anunța organizatorii imediat, fie la nr. de telefon pentru urgențe, număr care se află pe numărul de concurs, pe verso, fie personal. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj de la punctul de start.

Clasament / Premiere

După sosirea primului concurent de la Elite (6 ture, 33km) concurenții vor fi îndrumați spre finiș în momentul finalizării turei curente.

Premiile vor fi acordate pentru fiecare categorie de participare, pentru locurile 1, 2 și 3.
Premierea va avea loc la scurt timp după terminarea cursei și sosirea tuturor participanților.

Cronometrarea este electronică.

Alte precizări

 1. Concurenții pot fi susținuți de suporteri pe tot parcursul traseului dar nu este permisă acordarea oricărui ajutor de către suporteri, sportivi sau spectatori concurenților, cu excepția cazurilor deosebite. Concurenții care nu respectă aceste reguli vor fi penalizați de către organizatori.
 2. Toți participanții la concurs, concurenți, spectatori și organizatori vor da dovada de bun simț și spirit civic, păstrând curățenia la locul desfășurării competiției. Pentru depozitarea gunoaielor se vor folosi sacii special amplasați de către organizatori în punctele de control. Cei care încalcă această prevedere pot fi sancționați de către persoanele abilitate, iar pentru concurenți atrage în plus și descalificarea.
 3. În cazul descalificării sau absentării de la concurs taxa de participare nu se rambursează.
 4. Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în ceea ce privește prezentul regulament, care vor fi anunțate pe site-ul concursului.
 5. Organizatorii nu răspund de deteriorarea bicicletelor în timpul concursului.
 6. Vârsta considerată la formarea categoriilor este cea împlinită în anul curent.

Pentru sugestii / nelămuriri nu ezitați să ne contactați pe adresa iasibike@yahoo.com.

Contestatii

Participanții pot face contestație în ceea ce privește comportamentul unui participant care a încălcat regulamentul de desfășurare a concursului sau în privința deciziilor luate de organizatori. Aceasta se depune la standul de la start, în maxim 15 minute de la anunțarea rezultatelor, rezolvarea acesteia urmând a se face în cel mult 30 de minute.